MEET THE MAKER

Hi! 

Ik ben Avelon, 26 jaar en 'the face behind' Petite Brunette.

Petite Brunette, vanwaar de naam? I mean, look at me :-)

Ik woon in Oostrozebeke, ik ben intussen 2 jaar getrouwd en ik ben 'catmom' van Odilon. Ik studeerde mode-verkoop en nadien een bachelor toegepaste psychologie. Ik was 3 jaar werkzaam in de bijzondere jeugdzorg. What an experience! 

Ik was al langer bezield door mode, lifestyle, alles wat mooi en typisch vrouwelijk (read: girly) is. Mijn hobby's neigden dan ook naar alles wat hiermee te maken had. Ik maakte vroeger ook al juwelen, ik naaide graag en maakte kledingstukken, ooit was ik ook beauty consulente in bijberoep. Name it, I did it... 

I love to dress up. JA, ook op de meest ordinary day. Waarom ook niet? Ik geloof dat we met onze outfit, ons voorkomen, een groot stuk van onze identiteit, mentaliteit en waarden laten zien. Daarom vond ik het altijd belangrijk om hier aandachtig voor te zijn. Wat wil ik vandaag over mezelf vertellen met mijn outfit? 

Ik vind het ook heerlijk om op zoek te gaan naar juwelen, schoenen, accessoires,... die PERFECT matchen bij mijn outfit. De omgekeerde richting bestaat ook. Ken je het? Je ziet een paar oorbellen maar dan heb je nog geen outfit die erbij past... Maakt niet uit, we gaan voor een MATCH MADE IN HEAVEN. Dit is wat ik wilde uitdragen met Petite Brunette, voor jullie. Dat jullie op elke outfit, op elke dag, op elke gelegenheid, in elke mood een paar matching oorbellen zouden hebben die niet alleen je outfit, maar je hele zijn compleet maken! 

Okay, but how? 

In April '20 pikte ik mijn hobby juwelen ontwerpen terug op en deelde mijn creaties op sociale media en mijn webshop. En plots ging het héél snel... Ik raakte zo gepassioneerd door deze hobby en mijn merk leek dan nog eens aan te slaan. Mijn ambitieus en ondernemend hart wou meer! Ik wilde mijn merk niet meer enkel 'achter het scherm' verkopen maar verlangde ook naar het échte face to face contact met mijn klanten. Ik opende in Augustus '20 de échte Petite Brunette Shop in hartje Brugge. Mijn favoriete stad en de ideale plek voor mijn concept. 

Naast de webshop en winkel werk ik ook samen met enkele verkooppunten. En dat vind ik zalig om te doen! 

So here we are... Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en daar ben ik elke dag dankbaar voor. Ik haal er zoveel voldoening uit jullie gelukkig te kunnen maken met zoiets kleins als oorbellen. 

Ps. Bij elke online order die binnenkomt maakt ik een happy dance :-).